loading...
اندیشه های دینی
سامان امیری بازدید : 76 یکشنبه 16 اردیبهشت 1403 نظرات (0)

در مورد ازدواج دختر باکره، مشهور فقهای زنده و حاضر، فتوا یا احتیاط واجب به لزوم اذن پدر (و در صورت فقدان پدر، اذن جد پدری) دارند. (که جزئیات فتاوا در ادامه می آید.)



احتیاط واجب را به چه مرجعی می توان رجوع کرد؟


هر جایی که مرجع تقلید در مورد مساله ای احتیاط واجب نموده باشد، مقلد یا باید به همان نظر عمل کند، و یا به مرجع اعلم یا مساوی جایز التقلید بعدی رجوع کند.

و اگر او هم همان احتیاط واجب را داشت، باز هم به مرجع رتبه بعدی و... تا جایی که به مجتهد جایز التقلیدی برسد که نظر او مثلا بر احتیاط مستحب یا اباحه هست و به نظر او عمل نماید.



در مورد مساله مود نظر:




نظرات فقها در این زمینه چند دسته هست:


(این نظرات مربوط به مراجع قدیم و جدید هست. لذا طبیعتا عمل به فتوای مراجعی که از دنیا رفته اند، برای کسانی که مقلد آنها نبوده اند جایز نیست.)


به طور کلی در این که در ازدواج (دائم یا موقت) دختر باکره ای که به حد بلوغ رسیده و رشیده است، (یعنی مصلحت خود را تشخیص می دهد)، اذن پدر شرط است یا نه،
پنج نظر هست:


1) اذن پدر لازم است. (آیات عظام: امام خمینی، سیستانی (البته آیت الله سیستانی در دختری که متصدی امور زندگی خویش باشد اذن پدر را بنا بر احتیاط واجب لازم می‌داند نه به فتوا)
، شبیری زنجانی، تبریزی، نوری همدانی)


2)
بنا براحتیاط واجب اذن پدر لازم است. (آیات عظام: خامنه ای، مکارم شیرازی، اراکی، خوئی، گلپایگانی، فاضل لنکرانی، صافی، وحید خراسانی) (1)


3)
تکلیفاً لازم است، یعنی اگر بدون اذن پدر عقد خوانده شود عقد صحیح است، ولی فردی که باید اجازه می‌گرفت و نگرفته، معصیت کار است. (مرحوم آیت الله بهجت).


4)
اذن پدر لازم نیست ولی خوب است رعایت شود. (2)


5)
گروهی نیز معتقدند که در عقد دائم اذن لازم نیست، ولی در عقد موقت لازم است.

 

نتیجه گیری:


1-
کسانی از دختر خانم ها که مقلد مراجع دسته اول هستند، بدون اذن پدر ازدواجشون صحیح نیست.


2- همچنین بنا به فتوای مراجع دسته سوم و چهارم چنین ازدواجی ایراد شرعی ندارد. (البته طبق نظر دسته سوم، مرتکب کار حرام شده است، ولی ازدواج باطل نیست.)



3- ولی اگر کسی مقلد مراجع دسته دوم باشد، دو حالت دارد:


- الف: اگر در امور زندگانی خود مستقل از پدر هست، می تواند
با رجوع به نظر آیت الله روحانی، بدون اذن پدر ازدواج نماید.

- ب:
اگر در امور زندگانی خود مستقل از پدر نیست، ظاهرا نمی تواند به نظر آیت الله روحانی رجوع کند. چون گرچه مرجع خودش احتیاط واجب داده است، ولی در هنگام رجوع قبل از آیت الله روحانی، به آیت الله سیستانی می رسد که در دختر باکره غیر مستقل از پدر، فتوا به لزوم اذن دارند.

در این حالت اگر آیت الله سیستانی را اعلم از آیت الله روحانی بداند، دیگر نمی تواند به نظر آیت الله روحانی عمل کند. چون نظر آیت الله سیستانی بر لزوم اذن هست.

ولی اگر آیت الله روحانی را اعلم از آیت الله سیستانی یا مساوی با ایشان بداند، در اینصورت باز هم می تواند مثل مورد الف، به ایشان رجوع نموده و نیازی به اذن پدر برای ازدواج نداشته باشد.

سامان امیری بازدید : 151 یکشنبه 16 اردیبهشت 1403 نظرات (0)

آیت الله العظمی سیستانی در سایت رسمی خود به پاسخ پرسش های مقلدین خود در مورد احکام ازدواج موقت پرداخته است که متن استفتائات و فتاوی این فقیه عالیقدر در مورد صیغه را در پی می خوانید.
حدود صیغه محرمیت تا چه اندازه است و روابط و محدوده حجاب تا چه حدی از لحاظ شرعی مجاز می باشد؟
صیغه محرمیت همان عقد موقت است که زن در روابط مثل زوجه است .
آیا دختر و پسر که با هم ارتباط دارند خودشان می توانند صیغه محرمیت بخوانند؟
با اجازه پدر یا جد پدری اشکال ندارد.
آیا می توان دختری را که به دلیل خطا بکارت خود را از دست داده بدون اذن پدر صیغه کرد؟
اذن لازم است .
در ازدواج موقت با زنان اهل کتاب حکم صیغه باید خوانده شود چون آنها که این حکم را نمی دانند؟
۱ خواندن صیغه و لو به زبان غیر عربی به هرحال لازم است و به طرف مقابل باید معنای ازدواج موقت تفهیم بشود.
آیا می شود صیغه عقد را به زبان فارسی بیان کرد؟وفقط به عنوان مثال گفت : من تورا بمدت یک ساعت می خواهم به مبلغ فلان مقدار؟
اگر عربی بلد نباشید اشکال ندارد ودر این صورت زن به مرد می گوید: تورا به ازدواج خود در آوردم برای یک ساعت (مثلا) به فلان مبلغ وسپس مرد می گوید: قبول کردم .
من دختری ۲۳ ساله هستم که مدت ۶سال است خواستگاری دارم که ۲۴ سال دارد و هر دو نسبت به هم دارای عشق پاکی هستیم و فقط به ازدواج فکر می کنیم اما چون در حال حاضر سرباز است و نمی توان تا ۶ ماه آتی به صورت رسمی مطرح کرد آیا می توان بدون آگاهی پدر صیغه محرمیت بخوانیم اما شرط شود که باکره بمانم در ضمن مادرم در جریان هست ، راهنماییم کنید؟
بدون رضایت پدر حرام است جایز نیست و چیزی به نام صیغه محرمیت نداریم .
اگر دختر و پسر ندانند که اجازه پدر دختر برای عقد موقت لازم است و بعد از جاری شدن عقد متوجه آن موضوع بشوند عقد آنها چه حکمی دارد؟
عقد باطل است .
آیا زنی را که زنا کرده است را می توان به عقد غیر دایم خود در آورده یا باید آن زن عده نگه دارد؟آیا زنی که به مدت یک یا دو ساعت به عقد غیر دایم درآید عده دارد یاخیر؟
۱عده لازم نیست ولی اگر زن از زن های مشهور به زنا است به احتیاط واجب وی را عقد نکند مگر بعد از توبه کردن .
۲اگر این عمل بعد از عقد شرعی بوده عده دارد.
۳اگر با وی نزدیکی بشود عده دارد.
آیا من می توانم وقتی که به شهر یا کشور دیگری برای مدت یک هفته می روم در آنجا خانمی را برای مدت یک ساعت صیغه کنم؟حتی اگر به شهرها یا کشورهای زیارتی بروم؟
اشکال ندارد ولی اگر شما همسر مسلمان دارید نمی توانید زنی را که از اهل کتاب است مثلا مسیحی صیغه کنید و اگر همسر شما هم به آن راضی باشد به احتیاط واجب نباید این کار را بکنید.
با چه شرایطی می توان زن غیر مسلمان را صیغه کرد؟
در صورتی که مرد زن مسلمان نداشته باشد و بقیه شرایط که در عقد موقت با زن مسلمان معتبر است در عقد با وی هم لازم است .
آیا صیغه دختر باکره بدون اذن پدر جایز است یا خیر؟
جایز نیست حتی اگر دختر مستقل در شوون زندگی باشد بنابر احتیاط واجب در این صورت .
در چه صورت و شرایطی اذن والد نیاز نیست در ازدواج موقت؟
دختره باکره اگر در شوون زندگی مستقل نباشد اذن لازم است و اگر مستقل باشد هم بنابر احتیاط واجب لازم است .
برای شخصی که مقدمات ازدواج به هیچ وجه برایش فراهم نیست و پیدا کردن زن عفیفه برای متعه ازدواج موقت کردن هم مقدور نیست آیا متعه با زنی که مشهور به فساد است جایز است؟
ازدواج با زن مشهور به زنا به احتیاط واجب جایز نیست و می توانید در این مساله به اعلم بعد رجوع کنید.
آیا خواندن صیغه توسط مرد و زن کافی است یا بایستیشخص دیگری صیغه را جاری کند؟خواندن صیغه چگونه است؟
خود زن و مرد بخوانند کافی است و اگر عربی بلد نیستند می توانند به زبان دیگر بخوانند بعد از تعیین مدت و مبلغ مهر بطور دقیق زن می گوید: زوجتک نفسی فی المده المعلومه علی المهر المعلوم سپس مرد می گوید: قبلت .
ضمن سلام نظر حضرت عالی را در مورد عده زنان فاحشه بفرمایید آیا ازدواج موقت با آنها مشکل دارد؟
ازدواج با آنها بنا بر احتیاط واجب جایز نیست ولی زنا عده ندارد.
آیا می توان با دختری که قبلا بطور رسمی ازدواج نکرده و در جایی ثبت نشده و اینکه آن دختر باکره نباشد ازدواج موقت کرد؟
اگر ازدواج سابق شرعی بوده برای عقد دوم اذن پدر لازم نیست . من با دختری دوستم می توانم فقط برای گفتن و خندیدن او را عقد کنم یعنی نه برای قصد جنسی ، فقط برای اینکه بتوانم با او راحت بگویم و بخندم .
با اذن پدر یا جد پدری اشکال ندارد.
چه نکاتی را در عمل به ازدواج موقت باید رعایت نمود تا به گناه آلوده نشد و در عین حال نیاز شرعی خود را نیز بر آورده ساخت؟
پس از تشخیص جواز ازدواج با مورد خاص و تعیین مهر و مدت با دقت می تواند به زن بگوید با تو ازدواج موقت می کنم به این مقدار مهر و تا این مدت زمان و او بگوید پذیرفتم و اگر به زبان عربی نمی تواند به غیر عربی بگویند اشکالی ندارد.
برای فردی که در یک کشور غربی زندگی می کند آیا متعه یک زن غیر مسلمان حلال است؟
اگر همسر دایمی مسلمان نداشته باشد متعه با زن مسیحی و یهودی جایز است .
بنده در کشور ژاپن زندگی می کنم که اکثر مردم آن یا بودایی هستند یا دینی ندارند. من برای اینکه به گناه نیفتم نیاز شدید به ازدواج موقت دارم . لذا با عرض معذرت به سوالات زیر پاسخ دهید:
۱ آیا لازم است که قبل از ازدواج در مورد دینشان سوال شود؟
۲ آیا لازم است که سوال شود و جواب دادند که دینی انتخاب نکرده ام چه باید کرد؟
۳ اگر گفتند بودایی هستم چه حکمی دارد؟
۴ آیا در صورت منفی بودن سوالات فوق می توان آنها را به عنوان کنیز برای مدت مشخصی خرید؟(خود آنها راغب هستند).
۱ اگر مسیحی یا یهودی بودن وی ثابت نشود و لو به اعتراف خود ازدواج موقت با وی جایز نیست .
۲ جایز نیست مگر اینکه عرفا مسیحی یا یهودی باشد.
۳ جایز نیست .
۴ جایز نیست .
آیا کسی می تواند با خواهر زن خود به صورت موقت یا دایم ازدواج کند؟
بعد از طلاق همسر خود و گذشت عده وی می تواند با خواهر او ازدواج دایم یا موقت بکند و قبل از آن جایز نیست و عقد باطل است .
آیا متعه با کسی که نمی خواهیم با او نزدیکی کنیم و فقط برای ایجاد محرمیت متعه می کنیم به اجازه ولی نیاز دارد؟
اگر بکر باشد اجازه ولی در این صورت هم لازم است .
در چه صورتی اجازه پدر برای زن در صیغه عقد موقت لازم است؟
در هر عقدی اجازه پدر یا جد پدری در ازدواج زنی که ازدواج نکرده لازم است و این حکم در صورتی که زن در شئون زندگی مستقل باشد مبنی بر احتیاط است .
منبع پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سیستانی

سامان امیری بازدید : 69 یکشنبه 16 اردیبهشت 1403 نظرات (0)
غریزة جنسی یكی از نیرومند ترین غرائز انسانی است، تا آن جا كه پاره ای از روانكاوان آن را تنها غریزه اصیل انسان می دانند و تمام غرائز دیگر را به آن باز می گردانند. از سوی دیگر این یك قانون كلی است كه اگر به غرایز طبیعی انسان به صورت صحیحی پاسخ گفته نشود، برای اشباع آن متوجه طریق انحرافی خواهد شد، زیرا غرایز طبیعی را نمی توان از بین برد. و اگر بتوانیم آن را سركوب كنیم، عاقلانه نخواهد بود، زیرا مبارزه با قانون آفرینش، تبعات منفی بسیاری دارد. بنابراین راه صحیح آن است كه غرائز را از طریق معقولی اشباع كرد و از آن ها در مسیر زندگی بهره برداری نمود.
از سویی در مواردی ازدواج دائم مقدور نیست. مثل اینکه دو طرف توانایی پذیرفتن مسئولیتهای گسترده ازدواج دائم را ندارند، یا افراد متأهل درمسافرت های طولانی و یا به علل دیگری با مشكل عدم ارضای غریزة جنسی رو به رو می شوند. یا عوامل دیگری، نیاز به ازدواج موقت را به وجود می آورد.
و  اسلام كه قوانینش مطابق مصالح و مفاسد حقیقی و متناسب با ذاتیات انسان است، در کنار ازدواج دائم، ازدواج موقت را نیز تشریع کرده و آن را مجاز می داند. البته باید متوجه این نکته بود که قوانین اسلام، همانند قطرات زنجیر به یکدیگر متصل می باشند. و نباید به صورت بخشی و جزئی دیده شوند. یک جزء در یک سیستم می تواند زیبایی بخش باشد، در حالی که اگر از آن سیستم خارج شود و جدا در نظر گرفته شود، جز زشتی نداشته باشد. مثل خال بر روی گونه که سبب زیبایی آن می شود، اما اگر آن خال جدا از گونه باشد، امری قبیح و کریه خواهد بود.

«أَ فَتُؤْمِنُونَ بِبَعْضِ الْكِتابِ وَ تَكْفُرُونَ بِبَعْضٍ فَما جَزاءُ مَنْ یَفْعَلُ ذلِكَ مِنْكُمْ إِلاَّ خِزْیٌ فِی الْحَیاةِ الدُّنْیا وَ یَوْمَ الْقِیامَةِ یُرَدُّونَ إِلى‏ أَشَدِّ الْعَذابِ وَ مَا اللَّهُ بِغافِلٍ عَمَّا تَعْمَلُونَ [بقره/85] آیا به بعضى از كتاب ایمان مى‌‏آورید و بعض دیگر را انكار مى كنید؟ پاداش كسى كه چنین كند در دنیا جز خوارى نیست و در روز قیامت به سخت‏ترین وجهى شكنجه مى‏شود و خدا از آنچه مى‌‏كنید غافل نیست.»

بنابر این باید در نظر داشت که همان دینی که ازدواج موقت را تشریع کرده است، مجوزی برای تنوع طلبی و هرزگی نمی دهد و نفس اماره انسان را دشمن ترین دشمنان انسان معرفی می کند:
«قَالَ النَّبِیُّ ص أَعْدَى عَدُوِّكَ نَفْسُكَ الَّتِی بَیْنَ جَنْبَیْك
‏[1] پیامبر (ص) فرمودند: دشمن ترین دشمنان انسان، نفس میان دو پهلوی اوست. (کنایه از شکم و شهوت جنسی)»

با این نگاه روشن می شود که ازدواج موقت در جای خود بسیار مناسب و حتی ضروری است. که مقابله با آن، تبعات منفی بسیاری در جامعه ایجاد می کند. حضرت علی (ع) در این باره می فرمایند:
«لَعَنَ اللَّهُ ابْنَ الْخَطَّابِ فَلَوْلَاهُ مَا زَنَى إِلَّا شَقِیٌّ أَوْ شَقِیَّةٌ- لِأَنَّهُ كَانَ یَكُونُ لِلْمُسْلِمِینَ غَنَاءٌ فِی الْمُتْعَةِ عَنِ الزِّنَا
[2] خدا پسر خطاب را لعنت کند ، اگر او نبود، کسی مرتکب زنا نمی شد، به جز انسان پست! چون مسلمانان به واسطه متعه، نیازی به زنا نداشتند.»

و مطلبی دیگری که باید به آن توجه نمود، این است که ازدواج موقت، مانند ازدواج دائم، یک رابطه با ضوابط خاص و روشن است. و بیان یک جمله ساده، به منزله امضای یک قرار حقوقی است. قراری که به تبع آن حق و حقوق طرفین در حالات و شرایط مختلف تعیین شده است. پس نباید گمان نمود که ازدواج موقت، تنها چند لفظ است و تفاوت دیگری با روابط نامشروع ندارد. چون هرگز امضای یک چک، به خط خطی کردن کاغذ تشبیه نمی شود، اگر چه ممکن است، ظاهر آن ها تفاوت چندانی نداشته باشند.
ازدواج موقت شبیه همان است كه امروزه در كشورهای دیگر به نام ازدواج توافقی مطرح می شود كه زن و شوهری توافق می كنند تا مدت چند سال با هم زندگی مشترك داشته باشند و در صورت موافق بودن علایق و سلیقه ها در روحیات یكدیگر، با هم عقد ازدواج دائم ببندند. ازدواج توافقی ممكن است تا پایان عمر هم طول بكشد و كاملاً مشخص است كه این عمل با آنچه در كشورها به نام فحشا وجود دارد، متفاوت است.
سامان امیری بازدید : 78 یکشنبه 16 اردیبهشت 1403 نظرات (0)

عقد ازدواج بر دو گونه است:
1 - عقد ازدواج دایم.
2 - عقد ازدواج موقت یا صیغه


در عقد دایم مدتی برای ازدواج نیست. زن و شوهر با هم تا آخر عمر زن و شوهر هستند. عقد ازدواج موقت برای مدتی که در متن عقد تعیین شده ،با هم زن و شوهر هستند . بعد از پایان مدت خود به خود از هم جدا می شوند .دیگر زن و شوهر نیستند . فرق های دیگری با هم دارند .


فرق های ازدواج دائم و ازدواج موقت :


1- در ازدواج موقت زن و مرد تصمیم می گیرند به طور موقت با هم ازدواج كنند . پس از پایان مدت ، اگر مایل بودند، دوباره با خواندن عقد جدید ازدواج را تمدید می كنند . اگر مایل نبودند، از هم جدا می شوند.


2- از لحاظ شرایط، در ازدواج موقت ، آزادی بیش تری دارند كه به طور دلخواه به هر نحو كه بخواهند پیمان می بندند، مثلاً در ازدواج دائم خواه ناخواه مرد باید عهده دار مخارج روزانه و لباس و مسكن و احتیاجات زن بشود، ولی در ازدواج موقت بستگی دارد به قرارداری كه میان طرفین منعقد می گردد.


3- در ازدواج دائم ، زن خواه ناخواه باید مرد را به عنوان رئیس خانواده بپذیرد . امر او را در حدود مصالح خانواده اطاعت كند، اما در ازدواج موقت بسته به قراردادی است كه میان آن ها منعقد می گردد.


4- در ازدواج دائم ، زن و شوهر خواه ناخواه از یكدیگر ارث می برند، اما در ازدواج موقت چنین نیست .


5- در نگهداری عده بعد از طلاق در عقد دائم زن باید سه نوبت عادت ماهانه نگه دارد، ولی بعد از پایان مدت در عقد موقت ، دو نوبت عادت ماهانه كافی است .

عقد ازدواج اگر ثبت هم نشود، از نظر شرعی اشکالی ندارد .


تذکر: اگر مرد و زنی خودشان بخواهند عقد ازدواج بخوانند، باید به مسایل شرعی این کار مهم آشنا باشند و به طور صحیح بخوانند .

سامان امیری بازدید : 56 یکشنبه 16 اردیبهشت 1403 نظرات (0)
بعد از مدت ها تاخیر در به روز رسانی وب به این فکر افتادم که نویسنده جدیدی برای ایران دین بیاورم .کسی بهتر از صابر جان پیدا نکردم وایشان هم به ما افتخار دادند و جزو نویسندگان شدند
سامان امیری بازدید : 51 یکشنبه 16 اردیبهشت 1403 نظرات (0)
دوستان همه باید یک قدم برای نابودی اسرائیل برداریم  . چون این یک وظیفه همگانی چون این اسرائل دوشمن بشریته.این ها واقعا پست تر از اون چیزی هستند که به فکر انسان میرسه در تمامه انحرافاد دسته اسرائیل در ان است.بهتره بگم هدایت همه این انحرافات با اسرائیله و بهتره همه یک کاری انجام دهیم من هم از همه دوستان خواهش می کنم که هر مطلبی دارند که چهره اسرائیل رو بهتر نشان میده به من کمک کنند تا ابن پست رو رونق ببخشم.
حتا یک فیلم و عکس یا یک خط و .......
اگه سایتی اسرائیلی هک شده یا بلاخره هر چیزی که پستی و چهره کپیفشه رو نشون میده رو در اختیاره ما بگذارند
باز هم مثل همیشه اجر شما با خدا
منتظرم
یا علی


سامان امیری بازدید : 63 یکشنبه 16 اردیبهشت 1403 نظرات (0)
army313
سه شنبه 11 بهمن 1390 08:44 ب.ظ
به نظر من ادم اول باید پی ببره که اتیش واسش خطرناکه وقتی فهمید دیگه سمت اتیش نمیره.من ناقل حدیث رو یادم نیس ولی از امام صادق نقل شده که می فرمایند گناه برای ان ها به منزله اتش هست و انسان عاقل هیچ گاه دست خودرا در اتش فرو نمی برد.باید اول از اون جهتی که خودمون باهاش بیشتر ارتباط برقرار می کنیم بفهمیم که اگه خدا گفته این کار رو انجام نده این کار رو انجام بده دشمنی با ما نداره بلکه نفع وسود ما رو می خواهد.ما هم دیگه همه ی انسان های سود محوری هستیم.بعد ترکش راحت میشه./موفق باشید

منتظر دیگر نظرات هستم.
ممنون از نظر دوست مهربانمون
سامان امیری بازدید : 67 یکشنبه 16 اردیبهشت 1403 نظرات (0)
سلامی دوباره با همه ی دوستان مهربانی که جز به خدا هدف دیگری ندارند.

امروز در گوشه ای خوابیده بودم . به این فکر می کردم کاش نرم افزاری بود تمامه گناه های ادم رو لیست می کرد..کاش..........

من خیلی گناه دارم خیلیی نفسام با گناه بالا پایین میره ... کاش میشود گذشتمون پاک میشد. کاش من مثله خیلی ها همیشه اماده مرگ باشم.چطوره پاک بشیم؟ ما که این همه گناه داریم من و خیلی ها .....
این پست را ایجاد کردم تنها با این هدف که گناهکاری دیگر رو زمین نمونه همه پاک بشیم همه........
چطور پاک بشیم؟

از همه بزرگوارانی که گناه کردند دوست دارند پاک بشند به من کمک کنم که به این پست کمال ببخشیم.خیلی ها گناهکار بودند و راهی برای پاکی پیدا کردند

من با تمامه وجود از همه خواهش می کنم که اگه راهی بلدید تو نظرات بگید تا من یک پست به اسم شما درست کنم و راهتون رو برای همه نشون بدم.تا همه راه خدا رو پیدا کنند.باز هم خواهش میکنم ... اگر حدیثی دارید .. اگه ایه ای دارید .. اگه چیزی از کسی شنیدید اگه .......

انشا الله خدا پاداشی بزرگ به شما بده

تعداد صفحات : 14

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 140
  • کل نظرات : 201
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 65
  • آی پی امروز : 63
  • آی پی دیروز : 7
  • بازدید امروز : 81
  • باردید دیروز : 8
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 1
  • بازدید هفته : 114
  • بازدید ماه : 106
  • بازدید سال : 556
  • بازدید کلی : 48,811